Tıbbi Teknolojiler
- Bilgisayarlı Görme Alanı
- Bilgisayarlı Tomografi
- Biyokimya Laboratuvarı
- Bronoskopi
- Cilt Alerji Testleri
- Detaylı Ultrason
- Dijital Mamografi
- Dijital Röntgen
- EEG
- Eforlu EKG
- Ekokardiyografi (Eko)
- EMG
- Endoskopi
- Holter EKG
- Hormon Laboratuvarı
- Kemik Yoğunluğu Ölçümü
- Klinik Laboratuvar
- Koroner Anjiyografi
- Kolonoskopi
- Mikrobiyoloji Laboratuvarı
- MR (Manyetik Rezonans Görüntüleme)
- Odyoloji Laboratuvarı
- Sanal Anjiyografi
- PRP Tedavisi
- Solunum Laboratuvarı
- Transtorasik Ekokardiyografi
- Uyku Testi (Polisomnografi)
- Üroflowmetri
- Varis Merkezi
- VEP (Visual Evoked Potentials)
Sanal Anjiyografi
Normal anjiyo gibi kateter kullanılarak damardan girilerek yapılan anjiyonun tam tersine kateter kullanılmadan ağrısız, acısız yapılan bir yöntemdir.
Artan kalp ve damar hastalıkları nedeniyle erken teşhisin önemi artmıştır. Sanal anjiyo yapılma aşamaları tomografi aletleriyle yine damardan damarların daha net görülmesini sağlayan kimyasal ilacın verilerek daha net görüntü alınması sağlanır. Damarlarla ilgili her bilgiye ulaşmamızı sağlayan bir yöntemdir. Yapılması kolay olmakla beraber yapımı da çok kısa süren 3-4 dakikalık bir işlemdir.
Koldan uygulanan opak madde damarlarda tıkanma olup olmadığını ya da damarlarda oluşmuş olabilecek damar sertliğine dair önemli bilgiler verir. Bu teşhisin erken farkına varılması tedavinin de erken başlanılması anlamına gelir. Eğer herhangi bir hastalık teşhisi konulmaz ise tanısal açıdan %100 oranında güvenilir bir testtir. Fakat sanal anjiyo esnasında herhangi bir sorun görülmesi durumunda klasik anjiyo yapılmasına karar verilebilir. Buda damarlarda tıkanma var ise tıkanmanın derecesinin ölçülmesi için önerilmektedir.
Sanal Anjiyo Nasıl Yapılır?
En önemli olan kanın kalp damarlarından geçerken görüntüsünün alınmasıdır. Sanal anjiyo yapılırken ilk öncelik opak madde vücuda verilmeden çekim yapılır. Daha sonrasında herhangi bir sorun görülürse opak madde atardamardan vücuda verilir ve daha iyi görüntü alınması sağlanır.
Sanal anjiyonun yapımından çok hazırlık dönemi önemlidir. Çünkü sanal anjiyo çok kısa süren bir yöntemdir, bu yüzden de yapılış aşamasından daha çok hazırlık dönemine dikkat edilmekte ve zaman harcanmaktadır.
Sanal anjiyo, tıpta oldukça sık kullanılan bir yöntemdir. Vücuttaki her türlü damar ile ilgili tedavilerde kullanılabildiğinden çok tercih edilir.
Sanal anjiyo bypass olmuş hastalarının kontrollerinde, koroner arter hastalığında en başarılı sonuçlar elde edilmektedir.
Sanal anjiyo % 100’e yakın oranlarda iyi sonuç vermektedir. Direk damar ile yapılan müdahalelerde olduğu gibi doğruluk payı çok yüksektir ve tedavilere ön ayak olur.