• 0282 725 44 44
  • E-Katalog
  • İnsan Kaynakları
  • Nöbetçi Eczaneler
  • International Patients

Obezite & Diyabet
Cerrahisi

Obezite Cerrahisinin kalıcı kilo kaybı sağlamada en etkili yöntem olduğu artık tüm dünyada bilinmektedir ve bu birçok bilimsel makale ile desteklenmektedir. Bu ameliyatları düşünen hastalardan en sık aldığım sorulardan bir tanesi de; “Hangi yöntemin benim için uygun olduğuna nasıl karar vereceğim?” sorusudur.

Obezite Cerrahisi geçiren hastalar yüksek oranda beklenen kilo kaybına ulaşırlar. Ancak zamanla bir miktar yeniden kilo almaları söz konusu olabilir. Bu durum, kilo kaybı ameliyatlarından sonraki ilk bir yıl içerisinde gerekli yaşam tarzı değişikliklerini yapmadıklarında oluşmaktadır. Görüyorsunuz ki hastalar takip edilmezse ve yaşam tarzı değişikliği üzerinde hemen çalışmaya başlamazlarsa, ne yazık ki bu kilo kaybını ve kilo korumayı etkileyebilir.

 

Tüp Mide Ameliyatı

Tüp Mide (Mide Küçültme) ameliyatında midenin yaklaşık %80-85’i dikey olarak çıkartılarak 150-200 ml arasındaki hacime sahip bir mide tüpü oluşturulur. Uygulamada kilo kaybını sağlayan iki etken midenin küçültülmesi ve açlık hormonu salgılanmasındaki azalmadır.

Gastrik Bypass

Gastrik Bypass ameliyatı mide hacminin küçültülmesinin yanı sıra gıdaların emilimini de etkileyerek, vücuda faydalı olmadan atılmasını sağlamaktadır. Bu ameliyat sonrası hem az gıda alımı olmakta hemde emilim kusuru oluşturulmaktadır.

Revizyon Cerrahisi

Obezite Cerrahisi geçirmiş hastalarda oluşan komplikasyonlara müdahale etmek ve/veya ilerleyen yıllarda tekrar geri kilo alımı sonrası farklı bir obezite cerrahisi uygulamasının gündeme gelmesine revizyon cerrahisi denilmektedir.

Mide Balonu

Mide Balonu uygulaması cerrahi olmayan ve genel anestezi gerektirmeyen endoskopik bir tedavidir. Özellikle cerrahi tedaviyi düşünmeyen ancak diyet ve egzersizle yeterli kilo kaybedemeyen hastalar için uygun bir seçenek olarak değerlendirilebilir.

Diyabet Cerrahisi

Diyabet tedavisinin esas amacı, kan şekerini güvenli sınıra çekmek ve komplikasyon riskini azaltarak diyabet hastası kişinin günlük görevlerini yerine getirmesine yardımcı olmaktır. Çoğu insanda ise ilaç kullanma, yaşam tarzını düzenleme ve diyabetin çeşitli komplikasyonlarını yönetme gibi tedaviler uygulanır.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Boyunuz:

Kilonuz:

VK İndeksiniz: ?