fbpx
  • 0282 725 44 44
  • E-Katalog
  • İnsan Kaynakları
  • Nöbetçi Eczaneler
  • International Patients

Doç. Dr. Fatih SÜMER

Mesleki İlgi Alanları:

  • İleri Laparoskopik Cerrahi
  • Obezite Cerrahisi
  • Diyabet Cerrahisi
  • Laparoskopik Mide Reflü Ameliyatı
  • Laparoskopik Safra Kesesi Ameliyatı
  • Mide ve Bağırsak Kanseri Ameliyatları
  • Tümör Cerrahisi
  • Karaciğer ve Pankreas Cerrahisi
  • Yemek Borusu Cerrahisi
  • Anal Bölge Ameliyatları
  • Endoskopi
  • PEG Takılması

    Yabancı Dil
  • İngilizce

    Doğum Tarihi
  • 28.09.1977

    Eğitim
  • Çukurova Üniversitesi, Tıp Fakültesi - Lisans (1994 - 2000)
  • İnönü Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Genel Cerrahi Abd - Tıp Uzmanlık (2005 - 2011)
  • Yüksek İhtisas Üniversitesi, Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi, Gastroenteroloji Cerrahisi - Tıpta Yan Dal Uzmanlık (2011 - 2013)

    Kongreler
  • Clinical İmmersion Bariatric Revision (03.05.2017-04.05.2017-Brugge, Belgium) Sağlık ve Tıp , Hospital Az Sint-Jan, Brugge
  • Robotic Surgery Workshop (05.11.2015-07.11.2015-Cleveland, ABD) Sağlık ve Tıp , Cleveland Clinic Sağlık ve Tıp , Ulusal Çocuk Gastroenteroloji ve Beslenme Kongresi
  • XXIII. Uluslararası Cerrahlar, Gastroenterologlar ve Onkologlar Birliği Dünya Kongresi,
  • 51. Diyabet Kongresi, Antalya, Türkiye, 22 - 26 Nisan 2015, S.1
  • Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği 52.Ulusal Kongresi, Türkiye, 7 -11 Kasım 2018

    Kurslar:
  • Deney Hayvanları Uygulama ve Etik Kursu (25–27 Haziran 2007, Malatya Sağlık ve Tıp , İnönü Üniversitesi
  • Health&Medicine, 5. Cerrahi Araştırma Kongresi Klinik Araştırma Kursu (10 Aralık 2009, Ankara, Türk Cerrahi derneği, 2009
  • Health&Medicine, Kolorektal Cerrahide Anastomoz Teknikleri Kursu (15 Mayıs 2013, Antalya), Türk Kolon Rektum Cerrahisi Derneği, 2013
  • Eğitim Becerileri Kursu , İnönü Üniversitesi (03-04.01.2017- Malatya) Sağlık ve Tıp , İnönü üniversitesi
  • İyi Klinik Uygulamalar Kursu, İnönü Üniversitesi (24.12.2016, Malatya) Sağlık ve Tıp , İnönü Üniversitesi
  • Pediatrik Karaciğer Nakil Kursu (30 Nisan-3 Mayıs 2014, Malatya)
  • 5. Cerrahi Araştırma Kongresi Klinik Araştırma Kursu (10 Aralık 2009, Ankara Sağlık ve Tıp , Türk Cerrahi derneği
  • Kolorektal Cerrahide Anastomoz Teknikleri Kursu ( 15 Mayıs 2013, Antalya) Sağlık ve Tıp , Türk Kolon Rektum Cerrahisi Derneği

    Tezler:
  • Tıpta Uzmanlık Deneysel %70 Parsiyel Hepatektomi Modelinde Nebivolol’ un Karaciğer Rejenerasyonu Üzerine Etkisi Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi, Gastroenteroloji Cerrahisi, Gastroenteroloji Cerrahisi - 2011
  • Tıpta Uzmanlık Sağ Lob Canlı Vericili Karaciğer Naklinde Portal Venöz Dallanma Anomalileri ve Malatya Yaklaşımı

    Makaleler
  • SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
  • 1. İntraperitoneal Rüptüre Gastrik Gastrointestinal Stromal için Acil Laparoskopik Gastrektomi Tümör
  • Sağlam K., SÜMER F., Gökler C., AKATLI A.N., KAYAALP C.
  • JOURNAL OF GASTROINTESTINAL CANCER, cilt 50, no.4, s.975-977, 2019 (Journal Indexed in ESCI)
  • il. Erişkinlerde koledok kistlerinin laparoskopik rezeksiyonu: Türkiye'den bir seri Gündoğan E., SÜMER F., Çolakoğlu MK, Çiçek E., Gökler C., Aydın MC, KAYAALP C. TURKISH JOURNAL OF SURGERY, vol.35, no.3, s.223-226, 2019 (Journal Indexed in ESCI)
  • III. Sağ alt kadran ağrısının nadir bir nedeni olan soliter çekal divertikülit: Dört olgu Yüksel A., Civil O., Çolakoğlu M.K., SÜMER F., Eruyar A.T.
  • KUZEY KLİNİKLER OF İSTANBUL, vol.5, no.2, s.148-152, 2018 (Journal Indexed in ESCI)
  • IV. Bir Krukenberg tümörü olgusu, mide kanseri tedavisinden sekiz yıl sonra Karagül S., SÜMER F., Onur A., Tardu A., DAĞLI A.F., KAYAALP C.
  • XIV. İlerlemiş mide kanserinde transvajinal örnek ekstraksiyonu ile total laparoskopik subtotal gastrektomi uygulanabilir

    Akademik Unvanlar
  • Doçent Doktor, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi, Cerrahi Tıp Bilimleri, 2018 - Devam Ediyor

  • Bu form üzerinden doktorumuza soru, teşekkür, şikayet ve önerilerinizi iletebilirsiniz.

    Hastalarımızdan gelen teşekkürler:

    Gülafer Me….

    Öncelikle Sevgili hocam Fatih Sümer, diyetisyenimiz Burcu Hanım başta olmak üzere ameliyat sürecimde emeği geçen ameliyathane ekibine, 4.kat çalışanları ve hemşirelerine çok teşekkür ederim . İrmet Hastanesini tercih ettiğim için çok mutluyum ve herkese de tavsiye ediyorum.

    Matt Had…..

    I’ve just had a sleeve gastrectomy with Dr Fatih Sumer at Irmet and I am over the moon.
    My coordinator, Alina, has been so efficient throughout the process and made sure everything was in place and ready for me to arrive.
    I came out of the airport and was greeted by my own driver, who offered for me to sit in the front, gave me chilled water and drove me to the hospital.
    On arriving checks started almost immediately - blood tests, medical history screening, breathing tests, chest x-rays, ultrasound. It was so thorough I couldn’t believe it. (I’ve had private surgery in the UK where I wasn’t even weighed, they just took my word for it!)
    Since my operation I’ve been visited at least daily, sometimes twice a day, for examination and check up by Dr Sumer and the nurses visit frequently to check blood pressure and SAT’s . I have never been so well cared for.
    I came on my own so was extremely nervous but there was no need to be. The care has been world class. My interpreter visits daily to check I’m OK too and the dietician, Kate, took me through a detailed post surgery lifestyle and diet plan, joined me to the hospitals support group and gave me a full body fat/muscle analysis.
    If you’re considering bariatric surgery this is the place to come.
    Thank you Dr Sumer and everyone at Irmet. You’re amazing!

    (Google tarafından çevrildi)
    Az önce İrmet'te Dr Fatih Sümer ile tüp mide ameliyatı oldum ve çok mutluyum.
    Koordinatörüm Alina, süreç boyunca çok verimli oldu ve her şeyin yerinde ve benim gelmem için hazır olduğundan emin oldu.
    Havaalanından çıktım ve ön tarafa oturmamı teklif eden, bana soğuk su veren ve beni hastaneye götüren kendi şoförüm tarafından karşılandım.
    Gelir gelmez kontroller neredeyse anında başladı - kan testleri, tıbbi geçmiş taraması, solunum testleri, göğüs röntgenleri, ultrason. O kadar detaylıydı ki inanamadım. (Birleşik Krallık'ta tartılmadığım bir yerde özel ameliyat oldum, sadece sözümü aldılar!)
    Ameliyatımdan bu yana Dr Sümer tarafından en az günde bir, bazen günde iki kez muayene ve kontrol için ziyaret edildim ve hemşireler sık ​​sık tansiyon ve SAT'leri kontrol etmek için ziyaret ediyor. Hiç bu kadar iyi bakılmamıştım.
    Tek başıma geldiğim için aşırı derecede gergindim ama gerek yoktu. Bakım dünya standartlarında olmuştur. Tercümanım her gün benim de iyi olup olmadığımı kontrol etmek için ziyaret ediyor ve diyetisyen Kate, bana ayrıntılı bir ameliyat sonrası yaşam tarzı ve diyet planı anlattı, hastanenin destek grubuna katıldı ve bana tam vücut yağ/kas analizi verdi.

    Obezite cerrahisi düşünüyorsanız, geleceğiniz yer burasıdır.
    Dr Sümer'e ve Irmet'teki herkese teşekkür ederiz. Harikasın!

    Na** B**

    Gerçekten ameliyattan önce tereddütlüydüm ve bir çok kez korktuğum için vazgeçtim. 40 gün önce obezite ameliyatı oldum. Doktorum Fatih Bey, Özlem Hanım ve İrmet personeli çok ilgiliydi. Ameliyatım çokta iyi geçti. Çok teşekkür ediyorum.

    Milos Ra….

    Absolutely amazing great experience at Irmet Hospital!
    I went there for gastric sleeve surgery. At the airport a very polite hospital driver was waiting for us and transferred us to the hospital.
    Admission to the hospital was smooth and highly professional. Although I arrived at 1am the nurses already started pre operative assessment with taking blood, doing the testing ECG and taking my previous medical history. Since I couldn’t eat or drink anything they started an iv drip with electrolytes till morning.
    Early morning I was taken to the radiology department where they performed a chest x-ray and did ultrasound examination of my abdomen and pelvis as well as colour Doppler of both legs. Then we went to a respiratory department when they did a spirometry test.
    In mean time blood test came out and I was seen by Internal Medicine specialist and a surgeon - Prof. Dr. Faith Sumer - such a down to earth person, very experienced and knowledgeable. After examining me he explained the surgery procedure in details, ask if something is unclear to me and we agreed that the operation will be in few hours.
    Operation: Anaesthesia Team came to my room, they gave me premedication in the vain and from that point can’t remember anything - first I remember was that I was already in my room, everything was already over!
    Postoperative period: First day is painful but manageable with strong pain medication given to me via iv drip. Constant 6 hourly vital parameters monitoring and daily blood tests are routine procedure in this hospital.
    Nurses, translators, cleaners, managers and everyone who came across me were very friendly and willing to help.
    My surgeon was examining me twice a day every day till I left the hospital!
    Conclusion: If I need to do the same operation again - I would do it here without thinking.
    I highly recommend this place and Prof. Dr Faith Sumer as a surgeon with more than 30 years of experience in gastro-hepato-biliary surgery.
    At the end thank you all for your wonderful service and my great experience.
    Dr Milos R..

    İrmet Hastanesi'nde kesinlikle harika harika bir deneyim!
    Tüp mide ameliyatı için oraya gittim. Havaalanında çok kibar bir hastane şoförü bizi bekliyordu ve bizi hastaneye götürdü.
    Hastaneye giriş sorunsuz ve son derece profesyoneldi. Sabah 1'de gelmeme rağmen hemşireler kan alarak, EKG testi yaparak ve önceki tıbbi geçmişimi alarak ameliyat öncesi değerlendirmeye başladılar. Hiçbir şey yiyip içemediğim için sabaha kadar elektrolitli damardan damlatmaya başladılar.Sabah erkenden radyoloji bölümüne götürüldüm ve burada göğüs röntgeni çektiler ve karnımın ve pelvisimin ultrason muayenesinin yanı sıra her iki bacağımın renkli Doppler'ini yaptılar. Sonra spirometri testi yaptıklarında solunum bölümüne gittik.
    Bu arada kan tahlili geldi ve beni İç Hastalıkları uzmanı ve bir cerrah - Prof. Dr. İnanç Sümer - çok gerçekçi, çok deneyimli ve bilgili bir kişi gördü. Beni muayene ettikten sonra ameliyat prosedürünü ayrıntılı olarak anlattı, benim için net olmayan bir şey olup olmadığını sordu ve ameliyatın birkaç saat içinde olacağına karar verdik.Ameliyat: Anestezi ekibi odama geldi, boşuna premedikasyon verdiler ve o andan itibaren hiçbir şey hatırlayamıyorum - ilk hatırladığım, zaten odamdaydım, her şey çoktan bitmişti!
    Ameliyat sonrası dönem: İlk gün ağrılı ama damardan verilen güçlü ağrı kesici ilaçlarla idare ediyor. Bu hastanede 6 saatlik sürekli hayati parametrelerin izlenmesi ve günlük kan testleri rutin prosedürlerdir.
    Hemşireler, tercümanlar, temizlikçiler, yöneticiler ve karşıma çıkan herkes çok cana yakın ve yardım etmeye istekliydi.Hastaneden ayrılana kadar cerrahım beni günde iki kez muayene ediyordu!
    Sonuç: Aynı ameliyatı tekrar yapmam gerekirse - düşünmeden burada yaparım.Gastro-hepato-bilier cerrahide 30 yılı aşkın deneyime sahip bir cerrah olarak burayı ve Prof. Dr. Faith Sümer'i şiddetle tavsiye ediyorum.

    Sonunda, harika hizmetiniz ve harika deneyimim için hepinize teşekkür ederim.
    Doktor Milos R....
    Malta

    Yeliz Me….Yeliz Me….

    Fatih Sümer Obezite Cerrahisi mükemmel bir doktor Gastrit By-Pass ameliyatı yaptı bana şeker tansiyon kolesterol hepsinden kurtuldum sayesinde, minnettarım bir haftada günlük hayatıma geri döndüm bu sırada hep yanımda olan Özlem hanım müthiş enerjisi kat görevlileri hemşireleri hepsine sonsuz teşekkürler ❤️❤️ Bodrumdan sevgiler..

    Bu*** Ko***

    Dr.Fatih SÜMER'e ve Misafir hizmetleri Ekip lideri Merve hanıma, göstermiş oldugu ilgi ve alakadan dolayı teşekkür lerimizi sunarız.

    Fa*** Gü***

    Başta Dr.Fatih Sümer başta olmak üzere, canımız hemşirelerimiz Ayça, Simge ve Funda Hanıma, ismini hatırlayamadığımız diğer hemşire arkadaşlara, temizlik personellerine kat sekreterlerine sorumlu hemşiresine, hasta yatış birimi Ülgen Hanıma ve isim olarak hatırlayamadığım tüm İrmet çalışanlarına sonsuz teşekkürler. 4.Kat ekibi, en zor zamanımızda yanımızda olduğunuz için en çok size sonsuz teşekkürler..

    Ye…. Me….

    Merhaba, öncelikle doktorumuz Fatih Bey başta olmak üzere hastanede kaldığımız süre boyunca koordinatör Özlem Hanım ,Kübra Hanım, 4.katta çalışan hemşireler ve temizlik görevlilerine kalpten teşekkür ediyoruz. Bilgileri, güler yüzleri ve sıcak kanlılıklarıyla bizimle ilgilenip evimizde hissettirdiler. İyi ki sizin gibi sağlık çalışanlarına sahibiz. Tekrar teşekkür ederiz.

    Nihan MERİÇ

    Ben 3 ay önce İrmet Hastanesi'nde tüp mide ameliyatı oldum ve şuan gayet güzel bir şekilde yoluma devam ediyorum ben ilk önce Murat Erkoyuncu beyle görüştüm her şeyi en ince ayrıntısına kadar öğrendim sonra Ali Tardu hocamla tanıştım oda çok ilgiliydi süreci ondanda dinledim ameliyat günü hocam konferanstaymış, yoktu ameliyatımı Fatih Sümer hocam yaptı oda harika bir doktor iyi ki onu da tanıdım ve ameliyatımı oldum İrmet hastanesi kaldığım süre boyunca çok ilgiliydi murat bey olsun doktorum olsun hemşireler görevliler hepsi çok güzel ilgilendiler çok çok memnun kaldığım bir süreç geçirdim şuan diyetisyenim Burcu Akça hanımla devam ediyorum yoluma yolum uzun ama güzel gidiyor Burcu hanımdan da çok memnunum hepsi iyiki varlar iyiki yollarımız kesişti İrmet hastanesideki Murat bey ve arkasındaki ekip ailem gibi oldu herkese tavsiye ederim obeziteyle savaşan herkes bu ameliyatı olsun ben yeni bir hayata merhaba dedim 3 ayda 29 kilo verdim bu ekip sayesinde hepsine ayrı ayrı çok teşekkür ederim.

    Zümray Özdemir SULTAR

    5.Kat Servisinde çalışan tüm hemşire arkadaşlardan Doktor Ali Bey ve Fatih Beyden Koordinatör Mustafa Beyden, temizlik ve yemekten sorumlu çalşanlardan şoför Gürcan Bey'e çok teşekkür ederim.

    Aysun GÜRGENÇ

    Selam bir hafta önce irmet hospital da eşimle birlikte tüp mide ameliyatı olduk basta koordinatör murat bey olmak uzere
    doktorumuza ve hemşirelere cok teşekkür ederim hepsi işini itina yapmakta orasını tercih ettiğimiz için çok memnunnuz.

    Ayhan YAZICI

    Dr. Fatih Sümer'e tedavi sürecimizde göstermiş olduğu özveri ve yardımlarından dolayı şükranlarımızı sunarız.

    Tülay KOSTEN

    Annem Kıymet NOİÇ hastanenizde geçen hafta ameliyat oldu. Şuan annem söylüyor ben yazıyorum. Bu arada bende annemde hastaneden çok memnunuz. Hiç başka bir hastane ve doktor aramayın doğruca Çerkezköy İrmet hastanesine gelin. Doktorları hemşireleri hasta bakıcıları çok iyi ve ilgililer . Hizmet 1. Sınıf kaliteli. Hele cerrahi doktorları Ali bey, Fatih bey, Hüsamettin bey süperler. Ayrıca hastane koordinatörü Murat bey in ilgisine, yardımlarına, tatlı diline, güler yüzüne, pozitif enerjisine hayran kaldık. Hepsine çok teşekkürler ederim. Ayaklarına taş değmesin. Elleri dert görmesin.

    Tülay KÖSTEN

    Annem Kıymet Noiç hastanenizde geçen hafta ameliyat oldu. Şuan annem söylüyor ben yazıyorum. Bu arada bende annemde hastaneden çok memnunuz. Hiç başka bir hastane ve doktor aramayın doğruca Çerkezköy İrmet hastanesine gelin. Doktorları hemşireleri hasta bakıcıları çok iyi ve ilgililer . Hizmet 1. Sınıf kaliteli. Hele ki cerrahi doktorları Ali bey, Fatih bey, Hüsamettin bey süperler. Hepsine çok teşekkürler ederim. Ayaklarına taş değmesin. Elleri dert görmesin.

    Elif SONSUZ

    İrmet hastanesini tercih ettiğim için gerçekten çok mutluyum. Mutlu ve memnun kalmamın sebepleri yazmakla bitmeye bilir Murat Erkoyuncu beyin muhteşem ilgisi alakası yüksek enerjisi moral sebebim oldu doktorum olan Fatih Sümer in engin tecrübeleri sayende Obezite ameliyatıma gönül rahatlığı ile girmeme sebep oldu hastanenin tüm hemşire personelin güler yüzü ilgisi samimiyeti son derece memnun kalmama sebep oldu son olarak ise hastanenin temizlik ekibinin son derece titizlikle işlerini yaptıklarını için herkesin emeğine ellerine sağlık...

    Seyda TÜRKYİLMAZ

    Hastanede kaldığım 3 gün boyunca evimde gibi rahat hissettim. Operasyon öncesi ve sonrası desteklerini ve yardımlarını esirgemeyen Murat ERKOYUNCU'ya ve pazar günü dahi yanıma gelip durumumu soran sayın doktorum Fatih Sümer'e çok teşekkür ederim. İyi ki sizi seçmişim.

    Mustafa AĞIR

    Syn : Fatih hocam eşimin kalınbağırsak ameliyatını laparaskopik cerrahi ile yaptı. Ameliyat sonrası hiçbir problem yaşamadık. Çok kısa zamanda ayağa kalktı eşim. Fatih hocama sonsuz teşekkür ederim. KESİNLİKLE FATİH BEYE GÜVENEBİLİRSİNİZ HİÇ TEREDDÜT ETMEDEN AMELİYATINIZI OLABİLİRSİNİZ .NOT: Bir sağlık personeli olarak söylüyorum..

    Ece ALTINTAŞ

    06.12.2021’de Tüp mide (Sleeve Gastrektomi) ameliyatı oldum. Tüm personel (Doç. Dr. Ali Tardu, Doç. Dr. Fatih Sümer, Dyt. Burcu Akça, Koordinatör Murat Erkoyuncu, 4. Kat hemşireleri ve temizlik personeli) ilgili ve güler yüzlüydü. Her birine teşekkürü bir borç bilirim.

    Derya UZUN

    İrmet Hospital hastanesinde daha önce gastrit bypass ameliyatı oldum ve şimdi de eşim farklı bir ameliyat oldu bugün taburcu olduk her iki ameliyatımda Doç. Dr. Fatih Sümer yaptı öncelikle doktorumuz fatih Sümer beye ve sekreteri Seyhan hanım a ilgi alakası için sonsuz teşekkür ederim servis deki hemşiresin den tüm personeline herkese teşekkür ediyorum.

    Şükrüye ARABACI

    Merhabalar oğlum ve kendim için sürekli gittiğim hastane ben çok memnunum . Son olarak 13 Ekim'de tüp mide ameliyatı oldum, ameliyattan sonra geçen süreçte korkulacak hiç bir şey olmadığını gördüm çok şükür 11 gün oldu çok iyiyim ? ameliyattan önceki sürecim Murat Erkoyuncu sayesinde çok iyi geçti kendisinin ikna kabiliyeti çok yüksek ? her konuda yanımda oldu ne merak ettiysem sordum içimi rahatlattım kendisine çok teşekkür ediyorum hala daha bir telefon uzağımda ? daha çok yeniyim şuanki sürecim ağrı sizi olmadan devam ediyor çok şükür gerek hastanede kaldığım, gerekse çıktıktan sonraki günlerimde hiç bir sıkıntı yaşamadım . Hastanede kaldığım süreçte çok güzel geçti . Her şey düşünülmüş her şey tam yerinde tam vaktinde ? Her zaman yanınızda olan doktorlar ve hemşireler görüyorsunuz buda benim içimi daha çok rahatlattı hiç stres filan yapmadım ve şuan evimdeyim ? Bugünüm ve daha güzel günlerim içinde Dr. Ali Tardu ve Dr. Fatih Sümer hocama , adını aklımda tutamadığım benimle çok ilgilenen canım hemşirelerime, bu süreçten sonra beraber yol izleyeceğimiz Diyetisyen Burcu Hanıma ve Tekrardan Koordinatör Murat Beye çok teşekkür ediyorum??

    Ferda KOÇ

    İrmet hastanesinde 5 ocakta tüp mide ameliyatı oldum doktorları hemşireleri çalışanları ve murat Er koyuncuya çok teşekkürler ilgi ve alakalarından dolayı iyiki dediklerimin arasında herkes işinin ehli güler yüzlü insanlar başarılarının devamını dilerim...